I dag gør Contador comeback
Alberto Contador er mandag tilbage i professionel cykling, når han stiller til start i etapeløbet Eneco Tour.

For første gang efter sin dopingkarantæne træder Alberto Contador mandag op på cyklen og stiller til start i et professionelt cykelløb.

Og selvom der ikke er der tale et af de helt store etapeløb, men snarere Eneco Tour - et mindre hollandsk løb - så vil cykelverdenens øjne de kommende dage hvile på Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren.

- De seneste seks måneder har været svære, og jeg vil aldrig glemme dem, siger Alberto Contador forud for løbets start.

- Jeg ville ikke stoppe med at cykle, jeg ændrede mine træningssteder, og der har været dage med stor sult og dage med mindre, men jeg er lige så træt, som jeg plejer at være på dette tidspunkt af året, fordi jeg har trænet så hårdt for at komme i form.

Spanieren blev idømt sin karantæne den 6. februar af den internationale sportsdomstol, efter at han blev testet positiv for doping under Tour de France i 2010.

Men karantænen har ikke kun været af det onde.

- Det har også modnet mig, og nu ser jeg cykling som en del af mit liv, men ikke hele mit liv. Jeg tror, jeg igen vil komme ud for svære situationer, og dér kan jeg bruge det, jeg har lært, siger Contador.

Han glæder sig til igen at træde ind på den internationale cykelscene og sender samtidig en stor tak til sit danske hold.

- Det har været en meget let beslutning for mig at blive på holdet. Det, Saxo Bank og andre sponsorer - med Riis i front - har gjort for mig, er uvurderligt. Jeg står i gæld til dem, og har aldrig følt mig uden for holdet, fortæller Contador.

Den helt store prøvelse for den spanske rytter bliver, når han skal køre Vuelta a España. Det løb starter 18. august.

/ritzau/