Hydro og Statoil slår sig sammen
De to norske oliegiganter Hydro og Statoil har planer om at slå sig sammen i et selskab. Det får ros med på vejen af landets statsminister.

Hydro-Statoil eller Statoil-Hydro? De to norske oliegiganter har planer om at fusionere, skriver selskaberne i en pressemeddelelse ifølge den norske avis Dagbladet.

Fusionen har opbakning i begge selskabers bestyrelser og får også ros med på vejen af den norske statsminister Jens Stoltenberg. Staten vil komme til at eje omkring 62,5 procent af det fusionerede selskab.

»Dette indleder en ny epoke. Vi skaber et verdensomspændende energiselskab og giver Norge et stærkere olie- og gasmiljø. Det nye selskab vil bidrage med store værdier til det norske samfund,« siger Stoltenberg i en pressemeddelelse.

Før de to selskaber kan slå sig sammen, skal det godkendes af selskabernes generalforsamlinger og af den norske stat. Ifølge Dagbladet regner man ikke med, at alt er klar til fusionen før i sidste kvartal af 2007. Men hvis de to selskaber slår sig sammen, vil de blive verdens største operatørselskab i offshore-sektoren.

Selskaberne regner med at skulle mindske antallet af ansatte, men i den fælles pressemeddelelse skriver de, at det vil ske via naturlig afgang og omrokeringer.

Navnet på det fusionerede selskab er ikke fundet endnu.