Dette indhold er sponsoreret
Der findes vigtige madvare, som alle er gode at medtage i kosten, når det kommer til at vedligeholde vores fysiske sundhed. Når det er sagt, så handler indtag af mad ikke kun om vores basale behov for føde - det er nemlig også et vigtig bidrag til vores generelle velbefindende og noget, som skaber grundlag for socialt samvær. Hertil er de søde sager noget, som de fleste af os nyder og bruger til selvforkælelse. Det kan dog, hvis man ønsker at skære ned på sukkerindtaget, være svært at se sig ud af, hvordan man kan gøre dette, uden også at sige farvel til den lejlighedsvise “godbid” eller den lille overraskelse i form af de søde sager.
Fordelene ved sukkerfrit slik
Det er meget let at komme til at indtage meget sukker på en dag, da det både findes i frugtsaft, tomatketchup og slik. Derfor er sukkerfrit slik en nem måde at reducere sit sukkerindtag på. Hertil indeholder sukkerfrit slik også færre kalorier, hvorfor det også er godt at gøre brug af, hvis man er på diæt. Især bolcher er et godt alternativ, når det kommer til at stille sukkertangen. Bolcher tager længere tid at spise, hvorfor man automatisk også vil spise færre af dem, sammenlignet med for eksempel en pose vingummier. Oveni kan man købe sukkerfri bolcher med masser af smag, så smagsløgene virkelig bliver tilfredsstillet.
Slik er også dårligt for tænderne, og grunden til dette er netop dets høje indhold af sukker. Der findes bakterier i munden, de bruger sukkeret som en energikilde; som et biprodukt til at producere den syre, der beskadiger vores emalje på tænderne. Her bliver de fleste sødestoffer, der erstatter sukkeret i det sukkerfrie slik, ikke metaboliseret på samme måde som sukkeret, hvorfor der ikke produceres syre. Specielt bolcher er gode at indtage sukkerfrit, da deres længere ophold i munden gør, at tænderne bliver eksponeret mere for sukkeret. Derfor er det rigtig heldigt, at bolcher findes i sukkerfrie varianter, der smager ligeså godt, som deres sukkerholdige kollegaer.
Diabetes og sukkerfri slik
Hvis man reducerer sit sukkerindtag, kan man samtidig også minimere risikoen for at udvikle diabetes, også kaldet sukkersyge. Oveni er sukkerfrit slik også et godt værktøj til dem, der allerede lider af diabetes. Sukkerfrit slik er nyttigt, når det kommer til at foretage de nødvendige livsændringer, som diagnosticeringen af diabetes kræver. Dette skyldes, at en del sødestoffer ikke påvirker blodsukkeret. Dette gør det muligt for diabetikere at fortsætte med at tilfredsstille den søde tand, hvis der vel og mærke også tages højde for indholdet af kulhydrater.