Hvor syg er Brøndby?
Måske har Per Bjerregaard siddet for længe, men forretningen Brøndby er sund, vurderer en sportsøkonom i kølvandet på kritikken af Brøndby.

Brøndby er syg, mener Meulensteen, og årsagen kan være doktoren selv, Per Bjerregaard. Det mener sportsøkonom ved CBS Troels Troelsen, der også har mange års erfaring som bestyrelsesformand i virksomheden Land & Leisure.

»Brøndby er en en-mandsforretning, og man kan diskutere om Per Bjerregaard nogensinde bliver målt på sin forretningsmæssige dygtighed,« siger Troels Troelsen. Han mener, at magten let bliver taget for givet, når man som Per Bjerregaard har ledet en virksomhed i mange år.

»Før eller siden er det kun et spørgsmål om, at dem der sidder på magten ikke er dygtige nok mere, og spørgsmålet er så, hvordan man får klaret den magtnedgang, så andre kan tage over. Det sker vel altid for sent,« vurderer Troels Troelsen.

Bjerregaard bliver

Men Bjerregaard sidder trygt i Brøndbys direktørstol. Det mener bestyrelsesformanden, Ejvind Sandal.

»Per Bjerregaard gør et fortrinligt stykke arbejde, og det eneste vi kan klandre ham for er, at han er blevet 60 år. Så vi kun får lov at beholde ham en halv snes år mere,« siger Ejvind Sandal, der ikke vil kommentere på kritikken fra René Meulensteen.

Ser man på de kolde fakta, så går det også fint for Brøndby. Klubben har et overskud på 70 millioner kroner.

Desværre for Brøndby er den gode forretning uforenlig med succes på banen. I hvert fald den succes, som kun kan gøres op i trofæer.

»Økonomisk kan det bedre betale sig for dem at blive nummer to til fire, end det kan at blive nummer et,« siger Troels Troelsen.

FCK urørlige

FCK har nemlig sat sig solidt på kongetronen i dansk fodbold og placeringen midt i København, med stort tilskuerpotentiale og tættere på sponsorer, vil altid gøre de økonomiske vilkår bedre for FCK.

»Brøndby har altid ligget forkert, de var bare heldige at være de første. Parken er ledet af forretningsfolk, mens Brøndby er ledet er hjertefolk. Men pengene vinder over hjertet, sådan er det nu,« siger Troels Troelsen, der kalder det økonomisk galmandsværk, hvis Brøndby prøver at matche FCK’s budget.

»Så skal de bruge hele deres overskud hvert år for at prøve at få de bedste spillere. Men spørgsmålet er, om de vil det. Hvis du er et rimeligt seriøst børsnoteret selskab, så kan du ikke kun tænke på det sportslige,« siger Troels Troelsen, der ikke tror på, at Brøndbys målsætning er at være nummer et.

»Hvis jeg var dem, så ville jeg også sige, at jeg ville være nummer et. Men jeg ville godt vide, at det var tom snak.«