En ny amerikansk undersøgelse har påvist, at personer, der indtager meget svinekød og fjerkræ, har lavere sandsynlighed for at udvikle kræft og hjerte-kar-sygdomme.
Det har længe været kendt, at risikoen for at dø af blandt andet kræft er højest hos personer, som spiser meget rødt eller forarbejdet kød. Men det er første gang, at forskere har fundet ud af, at hvidt kød minimerer risikoen.
Undersøgelsen er lavet af et hold amerikanske forskere, der har fulgt mere end en halv million mænd og kvinder i alderen 50 til 71 år i små ti år.
I den periode døde 48.000 mænd og lidt over 23.000 kvinder, og blandt dem var der en klar overrepræsentation af personer, der spiste meget rødt eller forarbejdet kød.
Hvorimod de forsøgspersoner, der spiste meget hvidt kød som for eksempel svin, kylling og kalkun, udgjorde en meget lille del af de afdøde.
Forskerne mener, at helt op mod 11-16 procent af dødsfaldene kunne være undgået, hvis de pågældende havde spist mere hvidt kød.