Hvid jul i Sevilla
Hvidklædte Sevilla FC klædte Deportivo La Coruña af og kan dermed holde jul på førstepladsen i den spanske liga. »Men der er endnu langt til mesterskabet,« siger spansk journalist.

Hvis man ser bort fra, at det er 15 grader og solskin, så hersker der sand juleidyl i den sydspanske by Sevilla. Med onsdagens 4-0-sejr på hjemmebane over Deportivo La Coruña går Christian Poulsen og resten af Sevilla FC på juleferie på førstepladsen i Primera División.

Og selv om der endnu mangler 22 runder, inden mesterskabet er afgjort, er den slagne Deportivo-træner, Joaquín Caparrós, ikke bleg for at skamrose Sevilla.

»Det lugter uden tvivl af mesterskab. Dette friske, sultne og sammenhængende hold har alle kvaliteter til at være en reel titelkandidat. Og i dag er de den primære kandidat,« siger han til Sevilla FC’s hjemmeside.

Sevillas spillere er lykkelige over dukseplaceringen, som de er sikret i hvert fald indtil ligaen genoptages om 14 dage.

Men placeringen gør ikke Sevilla til titelfavoritter, mener Santiago F. Fuentes, der dækker Sevilla FC for Spaniens største avis, El Pais. For det bliver svært at holde det høje niveau over 38 ligakampe plus UEFA-Cup og pokalkampe, mener han.

»Sevilla spiller uden tvivl den bedste fodbold i Spanien i øjeblikket. Spillet er hurtigt, offensivt og underholdende. Men de er ikke maskiner. Sæsonen er meget lang, og det er muligt, at de får et formdyk,« siger Santiago F. Fuentes til DNY.

I hans øjne er Sevilla en kandidat til titlen, men den absolutte favorit er Barcelona, fordi de hænger på helt i toppen trods skader til flere af holdets profiler.

»De har måtte undvære Eto’o og Messi, og derfor kan de kun blive bedre, end de er nu. Sevilla kan derimod ikke undgå, at nogle at deres nøglespillere bliver skadet, og de kan blive svære at erstatte,« siger han.

Allerede nu er blandt andre den danske landsholdsspiller Christian Poulsen ramt af det hårde program, mener Santiago F. Fuentes.

»Poulsen er essentiel for holdet. Han er rolig og har taktisk forståelse, så han bliver hjemme, når de andre angriber. Men han har virket træt de seneste uger,« siger han.

Afstanden ned til Real Madrid på trediepladsen er nu fem point, efter at kongeklubben onsdag meget overraskende tabte 0-3 på hjemmebane til upåagtede Recreativo de Huelva.

Barcelona, der sent torsdag aften tager i mod Atletico Madrid, kan med en sejr komme et point efter Sevilla. Med en kamp i hånden. Derfor maner den ellers sjældent beskedne klubpræsident, José Maria del Nido, til besindighed.

»Jeg håber, at 2006 bliver lige så godt som 2007. Men vi skal holde benene på jorden. Målet er stadig en plads i Champions League,« siger han.