Hver tredje uden job er langtidsledig
Regeringens pakke til bekæmpelse af langtidsledighed med penge til uddannelse og en mere virksomhedsrettet indsats virker tilsyneladende ikke godt nok. Foto: Wikimedia/Michael Raphael
Krisen har varet så længe, at de langtidsledige nu udgør en stor del af de ledige.

Over 55.000 arbejdsdygtige danskere har mistet kontakten til arbejdsmarkedet.

Dermed er køen af personer, der har været ledige i mere end 80 procent af tiden indenfor de seneste 12 måneder, blevet længere siden sidste sommer.

Det skriver Fagbladet 3F.

Hos medlemmerne af Danmarks største fagforbund er situationen endda endnu værre. Her er 40,9 procent af de ledige nu langtidsledige.

"Der er jo ingen job til dem. Tværtimod er ledigheden vokset de senere måneder," siger forretningsfører for 3F's a-kasse Morten Kaspersen til Fagbladet 3F.

Langtidsledigheden eksploderede fra juni forrige år til juni sidste år - fra 17.600 til 48.900.

Og nu er den altså steget yderligere.

"Tallene viser, at utrolig mange kommer i klemme til juli næste år, når den forkortede dagpengeperiode fra fire til to år slår igennem og genoptjeningskravet stiger fra 26 til 52 ugers arbejde," siger Morten Kaspersen til Fagbladet 3F.

Det er velkendt, at ledigheden og derefter langtidsledigheden stiger under en lang krise, forklarer Per Kongshøj Madsen, professor fra Aalborg Universitet.

"Nu har krisen varet så længe, at de langtidsledige udgør en stor del af de ledige. At være langtidsledig gør i sig selv prognosen for at finde et job dårligere," siger han til Fagbladet 3F.

Regeringens pakke til bekæmpelse af langtidsledighed med penge til uddannelse og en mere virksomhedsrettet indsats virker tilsyneladende ikke godt nok.

"Der skal mere til af det samme. Der skal lukkes mere op, for der er stadig mange begrænsninger i systemet," siger Per Kongshøj Madsen til Fagbladet 3F.

Kilde: Fagbladet 3F