Hver tredje SU-modtager får økonomisk smæk

Fjumreåret skal væk, mener regeringen. Men det kan blive en alvorlig økonomisk bet for hver tredje SU-modtager.
De studerende skal hænge i med bøgerne, for regeringen lægger op til at fjerne fjumreåret i SU'en.
De studerende skal hænge i med bøgerne, for regeringen lægger op til at fjerne fjumreåret i SU'en. Foto: Colourbox

Pas på med at blive forsinket på din uddannelse, for det kan koste på SU'en. Regeringen lægger i sin SU-reform op til at fjerne muligheden for et ekstra års SU - det såkaldte fjumreår. Det vil koste mere end hver tredje af alle SU-modtagere knap 50.000 kroner. Det fremgår af nye beregninger fra Undervisningsministeriet, skriver Politiken.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) mener, de unge bliver mere fokuserede og målrettede, hvis de ikke har et ekstra år at falde tilbage på.

"Hver eneste gang vi laver om på adfærdsregulerende mekanismer, så er folk interesserede i at blive færdige til tiden. Derfor er jeg af den opfattelse, at når man skal blive færdig på fem år, så bliver man også det," siger undervisningsministeren til Politiken.

Men den køber SF's uddannelsesordfører, Nanna Westerby, ikke. Hun mener, dette kan gå ud over vores evne til at uddanne højt kvalificeret arbejdskraft.

"Der kan være mange årsager til, at man bliver forsinket. Der kan være sygdom i familien, det kan være stress, det kan være alle mulige andre problemer. Det er ikke nogen problemer, vi synes, at man skal straffe for. Unge, som bliver forsinket har netop brug for, at man støtter mere op om dem, så man kan være sikre på, at de får en uddannelse," siger Nanna Westerby til Newspaq.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.