Hver dansker spiller for 6.000 kroner om året
Der bliver brugt flere penge end nogensinde på spil. I 2005 spillede hver dansker over 16 år for knap 6000 kroner.

Vi skraber, tipper og spiller i det hele taget mere end nogensinde før. I 2005 spillede danskerne for i alt 26,8 mia kroner, skriver Politiken. Det svarer til, at alle danskere over 16 år spillede for 5.800 kroner.

Det er mere end en fordobling på fem år, viser tal fra Danske Spil.

Den kraftige vækst skyldes de mange nye spil, der er kommet frem, samt at spiloplevelsen for mange har udviklet sig til en aleneaktivitet og derfor ikke kræver deltagelse fra andre, siger Michael Bay Jørsel fra Center for Ludomani.

»Alle disse ting gør det meget nemt i dag at blive draget, lokket og forført ind i et spilleunivers, hvor vi kan drømme om den store gevinst,« forklarer Michael Bay Jørsel til Politiken.

Hos Danske Spil, der har monopol på udbuddet af tips- og lottospil i Danmark, har man ingen skrupler over at langt de fleste spillere må nøjes med at drømme sig til den store milliongevinst.

»Vi forsøger ikke at bilde nogen ind, at det er nemt at blive millionær. Vores markedsføring går på drømmen om, hvor sjovt det kunne være at vinde,« siger informationschef i Danske Spil, Thomas Rørsig, til Politiken.