Falck Hver dag tanker to danskere forkert
I 2014 hjalp Falck flere end 800 danskere, der var kommet til at fylde forkert brændstof på bilen
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Benzin på en dieselbil eller diesel på en benzinbil. Det lyder måske ikke som noget, du kunne finde på, men det er faktisk slet ikke så unormalt at komme til at fylde forkert brændstof på bilen.

I 2014 hjalp Falck nemlig flere end 800 danskere, der var kommet til at trykke benzin, når der skulle trykkes diesel, eller omvendt. Det svarer til lidt mere end to fejltankninger om dagen.

"Det kan jo ske, at man lige har skiftet benzinbilen ud med en dieselbil, eller at man bare laver en tanketorsk. De uheldige synes typisk, at det er meget pinligt, men det er jo altså hændeligt uheld", siger Mogens Larsen, der er autosupervisor hos Falck.

Det koster typisk mellem 1.500 kr. og 3.000 kr. at få tanken tømt og renset på værkstedet. Hvis man har Falck Vejhjælp til sin bil koster det kun 900 kr.

Kør aldrig videre

Selvom nogle benzinselskaber siger, at man kan hælde op til 7 procent forkert brændstof på bilen uden skade, er det risikabelt at tage chancen. Mogens Larsen ville aldrig anbefale at køre videre med forkert brændstof i tanken.

"Hvis man skal være på den sikre side, vil jeg anbefale, at man helt lader være med at starte bilen. Det bedste, man kan gøre, er at ringe til os eller at få bilen bragt på værksted, så tanken og brændstofsystemet kan blive tømt og renset", siger Mogens Larsen.

Det kan blive meget dyrt, hvis man ignorerer, at der er forkert brændstof på bilen. I ekstreme tilfælde kan skaderne komme til at koste i omegnen af 30.000 kr. at få repareret.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.