Hvem bliver ramt af øksen?
Fodbold · Den nye brøndbytræner, Tom Køhlert, vil barbere førsteholdstruppen ned fra 31 til 22-24 spillere. Men hvem skal ud?

Brøndbys nye cheftræner, Tom Køhlert, har lovet, at alle mand i truppen får en fair chance til at vise, at netop de hører hjemme i fremtidens Brøndby.

Men med indkøbene af Chris Katonga, Mikkel Bischoff og Stephan Andersen tæller førsteholdstruppen hele 31 mand. Ideelt set skal der være 22-24 spillere i en trup, mener klubbens nye træner, og derfor vil der med al sandsynlighed rulle hoveder i Brøndby, inden forårssæsonen sparkes i gang 11. marts. Men hvem skal være fortid på Vestegnen?

DNY giver sammen med fodboldeksperterne Poul Hansen og Johnny Petersen et bud på, hvem i Brøndbys trup der kan vide sig sikre, og hvem der ikke kan.

For der skal skæres, mener Poul Hansen.

Penge i kassen

»Der skal ikke være mere end 25-26 spillere. De spillere, der er i truppen, skal have muligheden for at spille. Det er et helvede, hvis du har flere utilfredse spillere end tilfredse,« siger han.

Hvem der får øksen er dog ikke udelukkende træner Tom Køhlert og direktør Per Bjerregaards beslutning, mener Poul Hansen. Det afhænger nemlig i høj grad af, hvem Brøndby kan få afsat uden for store tab – og gerne med fortjeneste.

»Jeg tror, at det handler om 10-12 spillere, og så er det spørgsmålet om, hvem de kan slippe af med mest hensigtsmæssigt, altså om de kan få penge for dem,« siger han.

En motiverende faktor

Nyindkøb som Giovanni Rector, Hannes Sigurdsson og Jean Philippe Peguero, der er på længere kontrakter, er formentlig fredede foreløbig, fordi der næppe kommer attraktive bud på dem.

Derfor vil det koste klubben penge at skille sig af med dem. Men måske kan en degradering til reserveholdet få den slags spillere til frivilligt at søge væk, mener Poul Hansen

»Hvis jeg var sådan en spiller med en langtidskontrakt, så ville jeg ikke sige: ’Det er fair nok, bare lad mig gå’. Derfor kan det være, at ungdomstruppen ender med at blive lidt større. Det er i den grad også en motiverende faktor for at komme væk,« siger Poul Hansen.

Den situation er de vellønnede backer Thomas Rytter og Joseph Elanga i. Klubben vil gerne af med i hvert fald Elanga, der er blevet efterladt i Danmark, mens resten af truppen træner på Gran Canaria. Og Brøndby burde ifølge Johnny Petersen også forsøge at skille sig af med 33-årige Thomas Rytter, der kom til i sommeren 2005.

Rytter bidrager ikke

»Han får en kanonløn, men har ikke bidraget med noget i mine øjne. I de fleste kampe, jeg har set, er det i hans side, at det er gået galt. Jeg ærgrer mig over, at klubben ikke forlængede med Dan Anton Johansen, der altid leverede varen,« siger Johnny Petersen.

Den tidligere herfølge- og FC Nordsjællandtræner mener desuden, at Brøndby vil gøre klogt i at skille sig af med forsvareren Mark Howard, fordi han ikke er nogen god makker til Per Nielsen, og den sydafrikanske angriber Giovanni Rector, der ikke har bidraget med noget.