Hvad nu Danmark?
Danmark plejer at være en af forhåndsfavoritterne ved diverse slutrunder i kvindehåndbold. Det er vi formentlig ikke næste gang, for det er ikke sikkert, vi er med.

Danmarks kvindelandshold i håndbold plejer at være en fast del af EM, VM og OL-slutrunder, hvor de ofte har sikret ædelt metal til nationen til stor glæde for alle de danske håndboldfans. Det kan være slut nu. Med den miserable indsats ved EM-slutrunden skal de danske kvinder ud at spille to kvalifikationskampe for at kvalificere sig til VM-slutrunden i Frankrig næste år. Alligevel afviser landstræner Brian Lyngholm at karakterisere placeringen som nummer 11 eller 12 ved EM-slutrunden som en fiasko.

»Jeg synes ikke, det er en godkendt indsats, men jeg vil ikke kalde det en fiasko. Nærmere en skuffelse,« sagde han kort efter kampen til TV2 Sporten.

Det kan blive svært

Han må sammen med spillerne vente helt til sommer, helt præcist 2.-3. juni og 9.-10. juni, med at få afgjort den danske VM-skæbne. Her spilles de to kvalifikationskampe, og det kan vise sig at blive en vanskelig opgave. Blandt andet Rumænien, Ukraine og Serbien Montenegro er blandt de syv hold, danskerne risikerer at trække op af posen, men også mere overkommelige modstandere som Holland, Slovenien, Tyrkiet og Hviderusland er en mulighed. Hvem Danmark skal møde afgøres på søndag klokken 11.00, hvor der bliver trukket lod i Stockholm.