sponsoreret indhold Husk lokalplanen inden du renoverer eller udskifter dit tag
Hvis du har planer eller overvejelser om at udskifte eller renovere dit tag, er det en rigtig god idé, allerede tidligt i processen, at undersøge hvad lokalplanen siger om dette i det område, hvor du bor.

Lokalplanen er ikke det eneste sæt af regler, du skal tage hensyn til, men måske er det den lov, der kan være nemmest at overse eller glemme at tage hensyn til. Og det er ikke nok, at én samling af love siger, at noget er lovligt. Er noget eksempelvis lovligt i bygningsreglementet, skal du stadigvæk have kendskab til, hvad lokalplanen siger omkring det. Er det imod reglerne i din lokalplan, ja så må du ikke gøre det, uanset hvad andre love siger.

Har du et gammelt hus, er der mulighed for, at det er blevet registreret som bevaringsværdigt og derfor blevet fredet. Der er set eksempler på personer, som har boet i et fredet hus uden at vide det og derfor er påbegyndt en renovering, som var ulovlig i det pågældende hus.

En fin start at kontakte en fagmand

Hvis du ikke helt har styr på, hvordan du finder frem til disse informationer, kan du vælge at kontakte et tagfirma, som har en stor mængde erfaring med at rådgive private, ikke bare i at udføre renoveringerne, men også i alle de forskellige facetter af et tagrenoveringsprojekt – herunder, hvor man skal kigge hen for at kunne vide sig sikker på, at man har lavet en lovlig plan for sin tagrenovering.

Det er alle mennesker, der går med planer eller overvejelser om at starte på en renovering, som skal sørge for at kende til lokalplanen for deres eget boligområde. Uanset om dit hus er nyt eller gammelt, kan lokalplanen potentielt indeholde vedtagelser, som fratager dig muligheden for at foretage præcist den tagrenovering, du ellers lige havde tænkt dig.

Hvad kan lokalplanen indeholde?

Så, hvilke begrænsninger kan lokalplanen for dit område tænkes at indeholde? Hvis du bor i en by, er der måske en grænse for, hvor mange etager, bygningen må være. Det kan for eksempel også være, at der i den pågældende lokalplan er en regel imod at bygge altaner til boligerne. Uanset hvad man synes om sådan en regel, er den naturligvis vedtaget med et bestemt formål – eksempelvis, hvis der er tale om et boligområde, hvor lysindfaldet er dårligt, kan det dybest set reducere boligernes kvalitet, hvis man bygger en altan.
Når det kommer til taget, kan der eksempelvis være krav til hvilke farver, taget må have for at kunne passe godt nok ind i stilen i pågældende lokalområde.

Området, som en lokalplan vedrører, er ret lokalt. Der er altså ikke tale om eksempelvis en hel kommune, men nærmere et areal på for eksempel 10.000 m2. Er det for dig en umulig opgave at gennemskue lokalplanen, når du skal have udskiftet taget, kan en fagmand altid hjælpe dig, så du efterlever byggereglerne i dit lokalområde.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret