Husk legitimation ved kassen
Fra 1. januar skal man legitimere sig, hvis man vil betale regninger på mere end 7.400 kroner i banker og på posthuse.

Den er egentlig møntet på terrorister men får også betydning, når helt almindelige danskere skal betale regninger på posthuset eller i banken. Fra årsskiftet skal alle, der vil betale en regning på mere end 7.400 kroner som følge af EU’s terrorlovgivning vise legitimation ved skranken. Uden pas, kørekort eller andet legitimationsbevis, ingen betalt regning. Formålet med de nye regler er at give oplysninger om den person, der indbetaler beløbet til myndighederne, som bekæmper hvidvask og terror. Kravet om at vise legitimation gælder alle, bedstemødre som unge, uanset om personalet i banken finder vedkommende mistænkelig eller ej, oplyser Finansrådet, der er brancheforening for blandt andre banker og sparekasser.

Dog behøver man ikke vise legitimation, hvis betalingen sker fra kundens bankkonto, da banken så allerede har oplysningerne.

»Vi er klar over, at det kan være besværligt for kunderne at tage passet med, når man bare skal betale sin terminsopkrævning, husleje eller telefonregning. Men det er et lovkrav, der udspringer af ønsket om at bekæmpe hvidvask af penge og finansiering af terror,« siger kontorchef i Finansrådet Birgitte Mikkelsen.

Og har man ikke lige lyst til at slæbe rundt på det rødbedefarvede pas, er det ifølge Birgitte Mikkelsen en god ide at lade Betalingsservice eller netbank klare regningerne.

Kunder, som skal betale regninger under 7.400 kroner risikerer også at blive afkrævet oplysninger om navn, adresse og CPR-nummer som følge af de nye terrorregler.

via Listen To News