Hushovd parkerer cyklen resten af sæsonen
Thor Hushovd har haft et sygdomsplaget 2012, men håber at kunne vende tilbage ved fuld styrke efter nytår.

Den norske cykelrytter og tidligere verdensmester Thor Hushovd går glip af VM i september og har desuden besluttet sig for helt at droppe cyklingen resten af sæsonen efter et mareridtsagtigt år med en række helbredsproblemer.

- Thor kommer ikke med til VM. Han skal ikke deltage i flere løb i år. Det står helt klart efter undersøgelser i USA, siger BMC-profilens personlige træner, Atle Kvålsvoll, ifølge nyhedsbureauet NTB.

Den 34-årige rytter er netop vendt hjem fra USA, hvor man har forsøgt at finde ud af, hvad han fejler, men man er endnu ikke kommet frem til et endeligt svar.

Hushovd har tidligere i år måttet trække sig fra både Tour de France og OL, der var to af sæsonens store mål.

Et styrt i klassikeren Paris-Roubaix ødelagde også rytterens ønske om at vinde der.

Hushovd er nu tilbage i Monaco, hvor han bor. Her skal han koncentrere sig om at restituere og blive frisk til den kommende sæson.

- Jeg føler mig overbevist om, at Thor vender stærkt tilbage næste år. Nu skal han først og fremmest helt ovenpå igen rent helbredsmæssigt, og forhåbentlig kan han allerede i oktober gå i gang med at forberede den kommende sæson.

- Vi lægger i hvert fald en plan, der sigter mod, at han topper første gang i Paris-Roubaix i begyndelsen af april, siger Atle Kvålsvoll.

/ritzau/