Hundredvis af nye job på vej: Koncern udvider for 200 mio. kr.
Energiselskabet Nature Energy sørger for varme og arbejdspladser i Nordvestsjælland. PR-foto.
Stort energiselskab og lokale landmænd investerer 200 millioner kroner i et nyt biogasanlæg.

Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, har i morges offentliggjort, at de sammen med en række af lokale landmænd vil investere 200 millioner kroner i et nyt biogasanlæg ved Holbæk.

Anlægget, der efter planen skal placeres nord for Kvantløse, vil få en årlig kapacitet til at omdanne 450.000 tons organisk affald til grøn biogas - noget, der kan varme mere end 10.000 hjem op.

TV Øst skriver, at der ikke bare er varme på vej til Nordvestsjælland.

Det nye anlæg vil også betyde flere lokale arbejdspladser. Beregninger fra Damvad Analytics viser, at etableringen af anlægget vil skabe mere end 200 byggearbejdspladser, mens der vil dukke 70 faste arbejdspladser op, når det nye anlæg er fuldt udbygget. Det drejer sig om job inden for transport, forsyning og serviceområdet.

- Vi er glade for, at vi med dagens aftale for alvor kan komme videre med etableringen af et biogasanlæg i Kvanløse. Anlægget vil være godt for miljøet, og så giver det et gødningsprodukt, der kan forbedre udbyttet med op til 15 procent. Biogasanlægget bliver derfor en gevinst for både miljøet og bundlinjen, siger Klaus F. Pedersen, formand for Sjællandske Biogas, til sn.dk.