Hundelufter amok: Slog 46-årig ned med brosten - nu er der faldet dom
En 25-årig hundelufter fra Esbjerg slog en 46-årig mand med en tonstung brosten. Nu er han blevet idømt fængsel. Foto: Shutterstock
En 25-årig hundelufter fra Esbjerg slog en 46-årig mand med en brosten. Nu er han blevet idømt fængsel.

En 25-årig mand skal ét år og to måneder i fængsel for at have overfaldet og slået en 46-årig mand i hovedet med en 2,2 kilo stor brosten i Byparken i Esbjerg.

Det har retten i Esbjerg afgjort, skriver Jydske Vestkysten.

Det brutale overfald fandt sted den 4. juni i år, og optrinnet udartede sig, da den 46-årige mand irettesatte og forsøgte at overtale den 25-årige mand til at have sin labrador i snor.

Det ville den 25-årige ikke finde sig i, og der opstod håndgemæng. Foruden hunden var den 25-årige i følgeskab med to kvinder, hvor den ene angiveligt spyttede på den 46-årige mand.

Herefter fandt den 25-årige hundelufter en brosten, som han kylede i hovedet på den 46-årige, som faldt om i en blodpøl. Derefter fik han endnu et slag med den tunge brosten.
Det brutale overfald resulterede i et brækket kindben og kraniebrud.

Den 25-årige gerningsmand har delvist kendt sig skyldig, og i en mentalundersøgelse er han blevet vurderet ’personlighedsforstyrret i karakterafvigende retning’. Alligevel blev han idømt en almindelig fængselsdom.

Han skal nu betale 39.000 kroner i erstatning og godtgørelse til det 46-årige offer.