Hundeejere foreslår licens for at holde hund
Der sker alt for mange hundebid, fordi reglerne for hundeejere er for slappe, mener hundeforeninger.

Hvis antallet af tilfælde, hvor hunde bider mennesker, skal ned, skal der stilles større krav til hundeejerne.

Det mener blandt andre hundeejerne i Rottweilerklubben, der foreslår, at alle hundeejere inden anskaffelsen af en hund skal erhverve en hundelicens gennem et kort kursus.

Her skal den kommende hundeejer lære de vigtigste ting om for eksempel hundeadfærd, fodring og sundhed.

Mandag kunne Jyllands-Posten berette, at der to år efter, at 13 særligt aggressive hunderacer blev forbudt netop i et forsøg på at reducere antallet af hundeoverfald, ikke er sket et fald i antallet af bidesksader.

Ifølge tal fra Odense Universitetshospital blev 4140 personer sidste år skadestuebehandlet efter hundebid, hvilket faktisk er en mindre stigning i forhold til årene før lovændringen.

Derfor åbner blandt andet Dansk Folkeparti ifølge DR Nyheder nu for en ændring af hundeloven. Og Rottweilerklubben har altså sit bud på, hvordan det bør gøres.

- Vi kan ikke komme for hurtigt i gang med at flytte fokus fra hundene til hundeejerne, siger klubbens formand Henrik Fuchs.

Det kommer ikke bag på formanden for Dansk Kennel Klub, Jørgen Hindse, at antallet af hundebid ikke er faldet. Men et krav om et obligatorisk hundeejerkursus er at gå for langt, mener han.

- Hvis man ønsker sig en lille selskabshund, så behøver man ikke at være professor eller have gået på kursus for at kunne passe den forsvarligt, siger han.

- Man burde i stedet stille krav om, at visse typer af hunde altid gik i snor og med mundkurv, når de var i det fri, siger Jørgen Hindse til Ritzau.

Henrik Fuchs er enig med Jørgen Hindse i, at kravene til at bruge hundesnor og mundkurv skal skærpes, og i begge hundeforeninger går man ind for, at bødestraffen for at overtræde hundeloven bliver sat i vejret.

Rottweileren er ikke en af de 13 hundearter, der er blevet gjort forbudt.

/ritzau/