Hunde bider oftest deres egen ejer
Denne lille nuttede ven er formodenlig overrepræsenterede i bide-statistikken, fordi schæfere er populære som politihunde, mener læge Marianne Nygaard. Foto: Colourbox
Halvdelen af alle hundebid rammer ejere, der forsøger at stoppe deres hund i slåskamp med en anden hund.

Hvis du ser en hund sætte tænderne i en arm, er der stor syndsynlighed for, at det er ejermandens.

Det viser en analyse netop offentliggjort i tidsskriftet Journal of Plastic Surgery and Hand Surgery, skriver videnskab.dk.

Her blev samtlige sager om hundebid i hånd eller underarm på Skånes Universitetssjukhus i Malmø i 2008 og 2009 gennemgået. Og analysen viste, at halvdelen af alle hundebid rammer ejere, der prøver at stoppe deres egen hund midt i en slåskamp med en anden hund.

"Jeg har ingen anledning til at tro, at tallene er meget anderledes i Danmark, men det burde følges op," siger Marianne Nygaard, der er den ene af de to læger bag undersøgelsen.

Hun mener, at tallene viser, at mange sager om hundebid kan forhindres, hvis ejerne holder deres hunde i snor og på den måde undgår slåskampe.

De største syndere i undersøgelsen var racerne schæfer, rottweiler og amstaff, men Marianne Nygaard understreger, at hunderacen langt fra altid bliver oplyst. Samt at opgørelsen ikke er stærk nok til at pege på nogle særligt farlige racer, men sikkert er det, at store hunde giver store skader.

Forskere vurderer, at op mod 60 procent af alle hundebid aldrig bliver registreret.

Kilde: Videnskab.dk