Humor og mandehørm gør fitnesshold for store drenge til en kæmpe succes
Mads Bach Hansen knokler løs i det lokale træningscenter i Aalborg. Foto: Privat
På UngAalborg Uddannelsescenter har tre store gutter gjort arbejdsmiljøet så positivt gennem deres fitnesshold, at en kollega har indstillet dem til Fællesskabs-prisen.

Det er en helt fast rutine. Tre dage om ugen. Mandag, onsdag og fredag mødes tre mænd i det lokale fitnesscenter i Aalborg. De ligner ikke det stereotype billede af pumpede fyre i et fitnesscenter. Tværtimod kan man godt beskrive dem som nogle gutter med lidt ekstra på sidebenene.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi vejer et par kilo for meget, siger Tommy Nissen med et grin på læben, da Avisen.dk taler med ham og hans kollega Mads Bach Hansen.

De er begge medstiftere af "Super - det fede hold", som de kalder sig i en gruppe på Facebook, sammen med en anden ansat på UngAalborg Udannelsescenter. Fitnessholdet blev startet i forlængelse af en joke, hvor de tre kernemedlemmer mødte op i kilt som en festgimmick til en personalefest. Én joke førte til den næste, og inden længe blev kollegerne enige om at begynde at træne sammen.

Træningsmakkerne er nok ikke de første af deres slags, men det, der gør disse tre træningspartnere specielle, er, at de holder ved. De har lige fejret træningsgang nummer 200, og det har de opnået på en helt særlig facon.

- Vi kører et koncept, der hedder hård mobning, siger Mads Bach Hansen med ironien strålende ud af stemmen.

De prøver hele tiden at få flere af deres kolleger med i træningscentret. I starten kæmper de fleste imod ved at melde afbud, men det hører langsomt op. Udover de tre kernemedlemmer, er der en lang række kolleger som jævnligt kommer med til træning.

- I starten meldte vi også selv afbud, men fordi vi har en forpligtelse overfor hinanden og minder hinanden om det hele tiden, bliver vi mere stabile. Hvis man ikke møder op i træningscentret, bliver man konfronteret med det dagen efter. Det er nok det nederlag, man ellers ville opleve, der gør at man møder op, siger Tommy Nissen med et grin.

Der er en særlig kærlig holdånd, da Avisen.dk taler med Tommy Nissen og Mads Bach Hansen. Det er tydeligt, at de nyder hinandens selskab. 

Men det hårde arbejde har også båret frugt. De fire gutter har tabt mellem 3 - 17 kg. 

Fra Venstre: Mads Bach Hansen, Tommy Nissen og tre af deres træningskammerater. Foto: Privat
 

Spreder arbejdsglæde og godt humør 

Det gode humør er afgørende for, at fitnessholdet er en succes, som også har spredt sig langt udover fitnesscentrets fire vægge. På arbejdspladsen i Aalborg er de tre træningskammerater med til at skabe et godt arbejdsmiljø. De deler glædeligt fald-på-halen-historier fra roture, og de er ikke bange for at gøre grin med dem selv.

De skaber f.eks. en julekalender med ømme træningsbilleder af dem selv, photoshopper deres hoveder ind på bodybuilderes kroppe, alt sammen for at få et godt grin sammen internt og på arbejdet sammen med deres kolleger. 

- Det er jo ofte nogle billeder, hvor vi fremstiller os selv som nogle helvedeste bodybuildere, selvom det er vi jo tydeligvis ikke, siger Tommy Nissen.

Det går rent hjem hos kollegerne, og det er netop en kollega, som har indstillet dem til Fællesskabs-prisen.

"Jeg har tre kolleger, der skaber fællesskab på min arbejdsplads. De har startet et fitnesshold, der hedder “Super -det fede hold”. De forsøger at få så mange som muligt med. De har startet en Facebook-gruppe, hvor de med sjove billeder og kommentarer underholder hele arbejdspladsen. Flere og flere melder sig ind på holdet, og det er på tværs af alle faggrupper."

Sådan skriver deres kollega i indstillingen til Fællesskabs-prisen, og netop det faktum, at det er en kollega, som har indstillet dem, er det vigtigste for både Tommy Nissen og Mads Bach Hansen.

- Det betyder ikke så meget at vinde, men at en kollega har indstillet os til prisen, uden vi selv har opfordret dem til det. Det er nærmest præmie nok i sig selv. I vores optik er vi allerede vindere, griner de højt. 

"Super - det fede hold" er indstillet til Fællesskabs-prisen. Læs om andre indstillede til prisen her.

Fælleskabs-prisen
  • Fællesskabs-prisen hylder hverdagens mange oversete helte, der udgør velfærdssamfundets usynlige bærende søjler, og som gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet.
  • Fællesskabs-prisen er stiftet af Mette Frederiksen, partiformand for Socialdemokratiet, og en række store danske organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
  • Alle kan indstille en person, som de mener fortjener at vinde Fællesskabs-prisen, men man skal opfylde en række betingelser for at komme videre til næste runde og blive nomineret.
  • Disse betingelser er: 1. Man skal være uundværlig for et fællesskab, der har stor betydning for andre. 2. Man skal stå bag en længevarende indsats, der rækker ud over et kort initiativ. 3. Man skal have skabt konkrete resultater gennem sin forening, projekt eller initiativ. 4. Man skal være et forbillede for kollegaer eller lokalsamfund.
  • Dette er femte år i træk Fællesskabs-prisen bliver uddelt.
  • Vinderen udnævnes 7. juni 2018.
UDVID