HTC Highroad lukker - ryttere står uden job

Så sent som i tirsdags troede den danske sportsdirektør for HTC Highroad, Brian Holm, at hans hold ville overleve. Nu står han uden job.
Brian Holm overvejer sin karriere i cykelsporten efter, at HTC Highroad har mistet sin sponsor.
Brian Holm overvejer sin karriere i cykelsporten efter, at HTC Highroad har mistet sin sponsor. Foto: Polfoto, (Claus Bonnerup/POLFOTO/arkiv) / POLFOTO

For få uger siden kunne Brian Holm fejre store succeser, da hans cykelhold vandt seks etaper i Tour de France. I dag har virkeligheden indhentet HTC Highroad, der må lukke til nytår, fordi holdet står uden sponsorer.

Det fortalte holdejer Bob Stapleton i går aftes, efter det sidste forsøg på at finde en sponsor var slået fejl.

"Efter en udmattende søgen efter et langvarigt sponsorat har vi erkendt, at det er tid at sætte vores hold fri til at søge andre muligheder," siger holdejer Bob Stapleton ifølge cyclingnews.com.

Holdet har siden det blev dannet i 2007 vundet 484 cykelløb, og succesen skyldes en enestående indsats fra både ledelse og atleter, siger Bob Stapleton.

Sportsdirektør Brian Holm var i går forbløffet og skuffet over meldingen. Han troede, at forhandlingerne gik godt. Nu overvejer han at stoppe karrieren i cykelsporten.

"Min drøm er at få et sportsdirektørjob på halv tid, men hvis det ikke lader sig gøre, så vil jeg måske søge en civil karriere," siger Brian Holm til ekstrabladet.dk.

Flere af rytterne på holdet har allerede fundet en ny arbejdsgiver, men det er endnu usikkert, om danskerne Lars Bak og Alex Rasmussen har fundet et nyt hold.

Kilde: cyclingnews.com

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.