HSV på kanten af afgrunden
Der er krise i den nordtyske storklub, Hamburger Sportsverein: Klubben er den eneste i Tyskland, som altid har ligget i Bundesligaen, men halvvejs i sæsonen er det kun blevet til en eneste sejr, og den stolte klub ligger på en nedrykningsplads.

Tælleren tikker lystigt derudaf oppe i venstre hjørne på Hamburger SV?s hjemmeside: 43 år, 116 dage, 20 timer, 31 minutter og 48 sekunder, står der. Så længe har traditionsklubben HSV, i skrivende stund, ligget i Bundesligaen: Klubben er den eneste klub, der har været med i alle Bundesligaens sæsoner siden 1963, og faktisk har klubben spillet i bedste række siden 1919. Men nu lakker æraen måske mod enden.

I efterårets 17 kampe er det kun blevet til en eneste sejr, og holdet med de store ambitioner ligger under stregen, næstsidst i ligaen.

Ikke normalt

Sportsjournalisten Dieter Matz fra avisen Hamburger Abendblatt har skrevet om den lokale fodboldklub i 25 år, og han kalder situationen alt andet end normal.

»Also. Enhver anden træner end Thomas Doll ville være blevet fyret for længst! Folk i Hamborg bærer Doll frem på hænderne. Ham tilgiver de alle fejl,« siger Dieter Matz.

Dieter Matz mener nu heller ikke, at det er trænerens skyld, at holdet ligger til nedrykning: Det er de mange skaders skyld, for hvis alle spillerne kunne spille, så kunne holdet være med i den anden ende af ligaen.

Optimister

»Thomas Doll har fra starten haft en holdopstilling, som han ville stille med, men på intet tidspunkt i sæsonen har de 11 foretrukne spillet sammen. Jeg har snakket med assistenttræneren, og han har fortalt, at de har været nødt til at spille med kun tre ? tre! ? fra det hold, de helst ville stille med,« fortæller journalisten.

Alligevel tror folk i og omkring klubben på, at HSV undgår nedrykning.

»Det er også et Hamborg-fænomen. Alle siger, at de klarer den selvom alle statistikker er mod HSV: Man SKAL nærmest rykke ned, når man kun har 13 point halvvejs, men i Hamborg er alle optimistiske. De siger, at HSV umuligt kan være så dårlige som Cottbus, Aachen og Gladbach,« fortæller han og hentyder til tre af de andre bundhold i ligaen.

Pessimisten

Selv ser HSV-journalisten dog mere sort på situationen.

»Jeg var for nyligt til en kamp, som almindelig tilskuer. HSV mod Schalke 04. Og jeg gik ved pausen, det havde ikke meget med bundesliga at gøre, det jeg så. Jeg er fra naturen en pessimist, men jeg tror, at holdet rykker ned. Hvem kan give garantien for, at uhelds-rækken ikke fortsætter? Hvem kan trykke på knappen og sige: »Ikke flere skader, ikke flere karantæner?« Det kan ingen! Jeg har fulgt og skrevet om HSV i 25 år, og i alle de år har jeg ikke set et dårligere HSV-hold,« slutter Dieter Matz.

Tiden løber ud

Om Thomas Doll kan redde traditionsklubben må tiden vise. Indtil videre kan han lune sig ved en flot opbakning fra spillerne, som for nyligt dukkede op til en træningssamling med et stort banner, hvor de gav udtryk for at de stod 120 procent bag både træneren og assistenttræneren.

Alt i mens tikker tælleren på www.hsv.de lystigt videre. Spørgsmålet er, hvor længe endnu.