Hospital kan have hivsmittet 719

En fejl kan i værste fald føre til, at over 700 patienter kan være smittet med HIV-virus eller leverbetændelse.
En fejl i en speciel-vaskemaskine på Næstved Sygehus kan have påført patienter hiv-virus eller leverbetændelse.
En fejl i en speciel-vaskemaskine på Næstved Sygehus kan have påført patienter hiv-virus eller leverbetændelse. Foto: www.colourbox.com

En fejl i en speciel-vaskemaskine på Næstved Sygehus, kan i værste fald føre til at over 700 patienter kan være smittet med HIV-virus eller leverbetændelse.

Det fortæller DR Sjælland

Fejlen har nemlig betydet, at de kikkerter, der lå i vaskemaskinen og som bruges ved mave-tarm operationer ikke blev spulet ordentligt. Derved kan den have videreført smitte fra patient til patient i de ni måneder frem til marts måned, hvor spulefunktionen i vaskemaskinen har været i stykker.

Straks da fejlen blev opdaget, blev studsen skiftet ud, siger specialeansvarlig overlæge Ole Bendtsen fra Kirurgisk afdeling på Slagelse Sygehus. Alle bliver tilbudt en undersøgelse for, hvorvidt de er smittet eller ej. Han understreger, at smitterisikoen er meget lille.

Hændelsen er indberettet til embedslægerne, og det er dem, der har forlangt, at der bliver skrevet ud til samtlige 719 patienter, der har haft de pågældende kikkerter inde i deres krop.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.