Hospital får vagter efter Vollsmose-ballade
Sikkerhedsvagter vil fra tirsdag aften være med til at sikre skadestuen på Odense Universitetshospital.

Personale og patienter på Odense Universitets Hospital (OUH) skal føle sig sikre, og derfor øger hospitalet med øjeblikkelig virkning sikkerheden på skadestuen eller Fælles Akut Modtagelse, som afdelingen hedder i hospitalstermer.

Det sker efter at 60-70 personer natten til tirsdag trængte ind på skadestuen for at finde en mand, der var blevet indlagt med skud- og snitsår efter optøjer i Odensebydelen Vollsmose.

- Det var en helt usædvanlig situation, som vi heldigvis aldrig har været i nærheden af før. Men jeg har netop holdt møde med personalet på skadestuen, og det er mit indtryk, at de er ved godt mod, siger OUH-direktør Jens Peter Steensen.

- Samtidig vil jeg gerne rose vores medarbejdere, der håndterede den svære situation rigtig flot. Ingen patienter eller ansatte kom til skade, og alle har fået tilbud om hjælp, tilføjer han.

Allerede fra tirsdag aften vil sikkerhedsvagter være til stede på skadestuen, og derudover bliver adgangen til skadestuen sikret, så det bliver lettere at aflåse alle yderdøre.

Samtidig samarbejder Odense Universitetshospital sammen med Fyns Politi om at gennemgå og justere de procedurer, som politi og hospitalspersonale skal følge, når der er uro omkring skadestuen.

- For selvfølgelig skal vi gøre alt, hvad vi kan for at sikre vores patienter. Samtidig skal vi sørge for, at vores medarbejdere kan passe deres arbejde i trygge rammer, siger Jens Peter Steensen og tilføjer:

- Men vi skal huske, at vi er et åbent hospital, der 24 timer i døgnet skal kunne tage imod akutte patienter. Vi kan ikke forskanse os i en helt utilgængelig fæstning.

/ritzau/