Horsens redder sig: Nu vil vi bide os fast i Superligaen
Horsens-træner Bo Henriksen var glad og lettet efter den samlede sejr over Vendsyssel. Foto: Henning Bagger/Scanpix
AC Horsens satser på, at man med endnu en sæson i Superligaen kan blive en fast del af landets bedste række.

AC Horsens sikrede sig søndag eftermiddag endnu en sæson i Alka Superligaen, da holdet slog Vendsyssel FF med 3-1 i Hjørring efter 0-0 i det første opgør.

Dermed blev den officielle målsætning om overlevelse opfyldt for oprykkerne, der for få år tilbage var i store økonomiske problemer.

Nu satser AC Horsens på, at den samlede sejr over Vendsyssel kan gøre klubben til en fast del af landets bedste række.

- Det betyder helt sindssygt meget. Vi har hele tiden arbejdet med stramme budgetter.

- Nu kan vi kigge fremad og tage nogle skridt i den rigtige retning, siger manager Bo Henriksen.

Også AC Horsens-direktør Kristian Nielsen erkender, at endnu en sæson i Superligaen er vital for opbygningen af hele klubbens fundament.

- Vi må sige, at det seneste år har været voldsomt hårdt. På mange måder har vi været et 1. divisionshold i superliga-klæder. Der er blevet knoklet benhårdt for det, siger Kristian Nielsen.

- Forhåbentligt kan vi bygge lidt mere på vores setup næste sæson og få flere folk på stadion. I denne her sæson har det bare handlet om at blive i ligaen, siger han.

AC Horsens har ind til videre kun 14 spillere på kontrakt til næste sæson, og derfor skal den sportslige ledelse på hårdt arbejde de næste uger.

- Der er ikke nogen tvivl om, at vi skal forstærke os og samtidig holde på mange af dem, vi har nu. Der kommer til at ske noget udskiftning.

- Der er sikkert også nogle, der vil købe vores spillere. Nu har vi heldigvis en lille smule mere råd til at sige nej, siger Bo Henriksen.

- Det er helt klart forhåbningen, at vi kommer ud stærkere ud i næste sæson end i år. Men det er et puslespil, fordi det er en økonomisk kabale, der skal gå op, konstaterer han.

/ritzau/