Hornbech: Palle Sørensen sad inde for længe
Venstres retsordfører, Birthe Rønn Hornbech, mener, at Palle Sørensen var udsat for negativ særbehandling.

Hun har stiftet bekendtskab med ikke så få kriminal- sager. Både som mangeårig politijurist og som retsordfører. Alligevel er Venstres retsordfører, Birthe Rønn Hornbech, ikke i tvivl om betydningen af sagen om den firedobbelte politimorder Palle Sørensen.

»Terrorsager er selvfølgelig langt værre, men efter Kennedymordet er det den sag, der har gjort størst indtryk på mig,« lyder det Rønn Hornbech, der blev ansat som jurist ved politiet i 1971 og i dag har titel af vicepolitimester ved Roskilde Politi.

Hun husker tydeligt den septemberdag i 1965, da hun 21 år gammel hørte om forbrydelsen i radioen.

»Jeg var ikke startet ved politiet endnu på det tidspunkt, men sagen berørte jo landet dybt. Da jeg seks år senere startede ved Roskilde Politi, var stemningen blandt politifolk stadig sådan, at han skal aldrig ud ,« fortæller hun og tilføjer:

»Jeg havde det på samme måde de første mange år. Men som tiden går, ser man anderledes på det.«

Og set i bakspejlet mener hun, at Palle Sørensens 33 års fængselsophold for forbrydelsen bør rokke ved samfundets samvittighed. Ikke mindst fordi livstidsstraffen undervejs reelt blev skærpet, fordi Palle Sørensen var udsat for negativ særbehandling i systemet.

»Var forbrydelsen sket i dag, tror jeg ikke, han ville have endt med at sidde inde så længe,« lyder det fra Birthe Rønn Hornbech.

via Listen To News