Hongkong ramt af det værste uvejr i et årti
140 mennesker er kvæstet eller kommet til skade, da voldsom orkan ramte Hongkong og Guangdong i Kina.

I Hongkong og Kinas Guandong provins er snesevis af mennesker blevet kvæstet af en orkan, som væltede træer og skabte meterhøje bølger, da den ramte Victoria Havn i Hongkong med vindstød på op til 140 kilometer i timen.

Hongkongs fondsbørs og kontorerne i byens forretningsdistrikt var lukket tidligt tirsdag, men blev genåbnet senere på dagen (lokal tid), efter at orkan-varslet nu er nedtonet.

Orkanen Vicente have forinden ført til aflysninger af flyafgange og lukkede havne, da myndighederne mandag udsendte den højeste advarsel på 10-skalaen over fare-niveauer.

Orkanen blev dermed betegnet som en de værste i Hongkong i det seneste årti, og drift af færger, busser og tog blev indstillet.

- Men signalet er nu sænket til tre, siger en regeringstalsmand tirsdag.

Over 30.0000 kinesiske fiskebåde blev alarmeret og bedt om at sejle til Guangdong for at finde ly for orkanen, oplyser statslige medier i Kina. Der blev målt vindstød på over 100 kilometer i timen.

- Vi har ikke oplevet noget lignende i de seneste 10 år. Det var næsten umuligt at gå på gaden, siger den 28-årige Alpha Yung, som gik gennem nogle af Hongkongs næsten øde gader sent mandag.

Næsten 140 mennesker søgte behandling efter uvejret og flere hundrede søgte tilflugt i uvejrscentre. /ritzau/AFP