Homoer kan snart vies i kirken
Evangelisk Luthersk Netværk er imod det nye forslag fra regeringen, som giver homopar mulighed for kirkelig vielse. Foto: Colourbox
Til sommer skal de første homoseksuelle få lov at gifte sig i en folkekirke. Det vil regeringen sikre med nyt lovforslag.

Homoseksuelle kommer muligvis snart til at kunne vies i kirken, og det kommer, i givet fald, allerede til at ske til sommer.

Regeringen har et sæt store lovændringer på vej, skriver Politiken.

Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen (R) kalder det det største, der er sket, siden man tillod kvindelige præster.

Med den nye lov kan homoseksuelle i kirken få titel af ægtefæller.

"Uagtet hvem vi er, så går vi igennem livet med de samme behov og lyster og hvad der nu kan være. Derfor skal man kunne få stadfæstet sin kærlighed," siger han til Newspaq.

Manu Sareen erkender, at det ikke er i alle dele af folkekirken, at loven er faldet i god jord.

Sognepræst i Løsning og Korning, der også er formand for Evangelisk-Luthersk Netværk synes, loven er en dårlig ide.

"Enhver kan åbne sine øjne og se, at alle mennesker ikke er lige og ens. Det forsøger man at gøre her. Man omskriver virkeligheden. Men jeg er ikke imod ligestilling forstået sådan, at homoseksualitet skal være kriminelt. De må leve som de vil, så længe de ikke skader andre," siger han til Newspaq.

De danske biskopper hilser tiltaget velkommen, selvom de før har været tøvende.

"Jeg tror, at der i brede folkekirkelige kredse vil være glæde over, at der endelig foreligger en politisk beslutning om, hvilken vej vi skal gå. Men en hel del vil også være kede af, at distinktionen mellem ægteskab og partnerskab forsvinder," siger Biskop i København Peter Skov-Jakobsen til Politiken.

I Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner er begejstringen stor.

"Det er mere, end vi håbede på. Ordene betyder meget, og at man ikke kan kalde sig ægtefæller i dag, er et tegn på ulighed," siger formand Vivi Jelstrup til Politiken.

Kilde: Politiken