Homo-OL klar til at skære ned

Generated by IJG JPEG LibraryGenerated by IJG JPEG Library

Det gigantiske homoseksuelle sportsarrangement Outgames fik kun en pengesponsor sidste år, afslører årsberetning. De er klar til at spare, siger chef.

• Politikere vil kulegrave bryllupsbesøg
• Til bryllup i USA for skattekroner

Det store homoseksuelle sportsarrangement, World Outgames, kan ende som en alvorlig ørefigen for skatteyderne. Det lykkedes således kun 18 ansatte at finde sponsorkroner for 150.000 kroner i hele 2007.

Dermed er Danmarks hidtil største sportsarrangement allerede 2.8 millioner kroner efter budgettet ifølge World Outgames egen årsberetning.

»Vi er meget opmærksomme på, at der ikke opstår røde tal på bundlinjen. Derfor opererer vi både med en plan a, b, c, d og e, hvor vi kan fjerne arrangementer, hvis vi ikke har penge nok. Det er de klare spilleregler der er defineret af bestyrelsen,« siger direktør Uffe Elbæk fra World Outgames, der forklarer de manglende sponsorer i 2007 med, at det var svært at søge offentlige fonde på grund af folketingsvalget.

Her i foråret er Tuborgfonden kommet med 1,8 millioner kroner, og Outgames har fået billeter fra SAS for 500.000 kroner samt andre sponsorer for godt to millioner.

Mangler 35 millioner

Ifølge stævnets budgetter skal der dog mindst 35 millioner kroner mere til, hvis ikke Københavns værtsskab skal ende som det første Outgames i Montreal i 2006, der blev en økonomisk katastrofe med konkurs og 30 millioner kroner i underskud.

»Det var den ene af flere ubehagelige overraskelser, da jeg tiltrådte. Den anden var, at arrangementet lå i en krig med det lignende sportsarrangement Gay Games, som Outgames faktisk er en udbryder fra – Outgames har til forskel fra Gaygames både et sportsprogram, men også et stort kulturprogram samt en international menneskerettighedskonference,« siger Uffe Elbæk.

Gay Games er en endnu større homoseksuel olympiade, der har fundet sted siden 1982 – arrangementet finder næste gang sted i Køln i 2010. Og da tyskere udgjorde 10 procent af alle deltagere ved Outgames i Montreal og er den største gruppe ud over de 50 procent fra USA og Canada, risikerer de at mangle denne gang i København.