Holm vil hive Chris Anker til belgisk hold
Omega Pharma-Quick Step med Brian Holm er interesseret i at tilknytte Chris Anker Sørensen fra næste år.

Chris Anker Sørensen har kørt hele sin professionelle karriere hos Bjarne Riis, men danskeren er i øjeblikket ved at afsøge sine muligheder for næste sæson, og det er muligt, at han ender hos Brian Holm på Omega Pharma-Quick Step.

- Det ville ikke være utænkeligt.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har snakket lidt med Chris Anker, siger Brian Holm.

Den danske sportsdirektør er begejstret for bjergrytterens evner og indstilling til jobbet. Han mener, at der er cirka en tredjedel chance for, at Hammel-rytteren skifter til Quick Step.

Selve forhandlingerne mellem det belgiske mandskab og Chris Anker Sørensen er imidlertid en sag mellem teamchef Patrick Lefevre og Sørensen. Det er ikke noget, Brian Holm har indflydelse på.

Sportsdirektøren holder sig fra at forhandle med danske ryttere.

- Vi mangler lidt en rytter af hans type. Vi har en Kevin De Weert, som kører lidt på samme måde som Chris Anker. Men vi mangler lidt de der bjergtyper, også til løb som Criterium du Dauphine og Romandiet Rundt.

- Han er altid garant for et eller andet i løb som disse, og på et tidspunkt får han det vendt til en etapesejr. Han imponerende mig på etapen til Toussuire. Der kørte han et fantastisk cykelløb.

- Jeg kan godt lide hans kørestil. I Katalonien Rundt rundt sad Chris i udbrud med en af vores ryttere, Jurgen Van Der Valle, som sidder på hjul.

- Alle brokker sig, men Chris kører bare. Han lader sig ikke distrahere. Han har koncentration. Han kører cykelløbene forfra. Det var snevejr en dag, og så sejler Chris af sted i et udbrud, hvor andre vil strejke.

- Det er sådanne små ting, man lægger mærke til og tænker: Hatten af for ham.

- Prikken over i'et var etapen til La Toussuire. Han bliver sat af igen og igen, men kommer tøffende tilbage, siger Brian Holm.

Chris Anker Sørensen har sagt, at han snakker med tre-fire forskellige hold i øjeblikket.

/ritzau/