Holm finder Armstrong-sagen meget underlig
Den aktuelle udvikling i dopingsag mod Lance Armstrong giver slet ingen mening, mener Brian Holm.

At cykelrytterne før i tiden brugte doping, er i dag så fasttømret et faktum, at al snak om at fratage Lance Armstrong sine syv Tour de France-titler er meningsløs.

Det mener den danske sportsdirektør Brian Holm.

- Det er en meget underlig sag, at de vil tage hans Tour-sejre.

- Hvad de vil opnå med sagen, er stadig ikke gået op for mig. Hvis de fratager ham disse Tour-sejre, hvem skal så være nummer to eller tre?

- Skal det være Alex Zülle eller Richard Virenque? Det er sgu lidt pudsigt, siger Brian Holm.

Chefen for det amerikanske antidopingagentur (Usada) meddelte fredag, at amerikaneren vil blive frataget sine Tour de France-sejre og vil blive idømt livslang karantæne.

Lance Armstrong har været fulgt af beskyldninger om doping gennem stort set hele sin karriere, siden han vandt sin første Tour de France-sejr i 1999.

Han vandt senest det franske etapeløb i 2005 og nåede i sit comeback i perioden 2008-2010 aldrig til tops i et cykelløb blandt verdenseliten.

Der er således gået syv år, siden texaneren har spillet førsteviolin på landevejene.

Men hans mørke skygge hænger stadig over cykelsporten, når en sag, som denne kommer, mener den danske sportsdirektør.

- Det gavner ikke nogen. Alle undrer sig lidt over, hvor sagen kom fra, og om det var nogle papirnussere, der skulle retfærdiggøre deres arbejde?

- Der er tale om en gammel dopingsag, og når folk hører om doping og cykelsport, så er der stadig mange, der ser rødt, siger Brian Holm.

Der har tidligere været diskuteret, om man skulle foretage en mere grundig oprydning i cykelsportens senere historie, men det er en håbløs tanke, mener Holm:

- Så kan du rode i lang tid. Hvis du skal have alle skeletterne ud af skabet, så kan du starte med at sætte et årstal. Er det tilbage fra 1995, 1986 eller 1972?

- Hvor langt skal vi gå tilbage, og hvor mange retssager skal der køre. Lad nu bare det ligge.

- Kommer der sager fra sidste år, er det en anden sag, men med sager, der går tilbage til 90'erne eller nullerne, så ved jeg sgu ikke, siger Holm.

/ritzau/