Holm: Chris Anker scorer skillinger i dag
Andenpladsen på 16. etape i Tour de France får betydning for Chris Anker Sørensens løn, siger Brian Holm.

Med en andenplads på 16. etape af Tour de France kan Chris Anker Sørensen se frem til flere skillinger i lønposen.

Det mener i hvert fald Brian Holm, sportsdirektør på Omega Parma-Quick Step, der er et blandt flere cykelhold, som aktuelt forhandler med Chris Anker Sørensen.

- Chris Anker gør rigtig god reklame for sig selv i dag.

- Med de to præstationer (på 16. etape og på 11. etape, red.), så må hans løn absolut stige.

- Det tror jeg ikke, der kan være tvivl om. Jeg vil ikke håbe, at han har skrevet med et hold før i dag, for det havde været dumt, siger Brian Holm.

Har disse præstationer indflydelse på jeres interesse for ham?

- Jeg har nævnt ham for Patrick Lefevre (teammanager, red.) allerede under Katalonien Rundt, og Lefevre vil nok ikke synes, at han er blevet mindre interessant efter i dag.

Så det er nemmere at overtale ham efter disse præstationer?

- Jeg ved ikke, om det er nemmere at overtale ham, for Patrick er en mand, der har forstand på cykelløb, siger Brian Holm.

Den danske sportsdirektør fortalte tirsdag, at han er interesseret i at tilknytte Chris Anker Sørensen til det belgiske mandskab.

Han mener, der ligger en etapesejr og venter på danskeren en gang i fremtiden.

- På et tidspunkt kommer han til at vinde. Det så vi allerede på La Toussuire, og når han kan køre, som han gør i bjergene nu, så vinder han også på et tidspunkt en bjergetape i Touren.

- Det han viste den anden dag, det forsvinder ikke fra den ene dag til den anden. På Toussuire så vi, at han kunne. Og det lader til, at han også vælger sine slag med omhu, for de etaper, hvor han ikke har så meget at gøre, der stikker han ikke med.

- Det er hans uheld, at der sidder en Thomas Voeckler foran, for ellers vinder han etapen. Sådan er cykelløbet, siger Brian Holm.

/ritzau/