Hollandsk teenager erkender indtrængen på tv-station
En bevæbnet 19-årig mand trængte ind på hollandsk tv-station. Pistolen han havde med, viste sig dog at være en attrap. Foto: /AP
Bevæbnet med uægte pistol stormede 19-årig mand i Holland en tv-station med krav om at komme direkte igennem.

Det var en 19-årig teenager, der torsdag aften trængte ind på en hollandsk tv-station med en uægte pistol og vakte stor opsigt ved at stille krav om direkte adgang til skærmen.

Han har ingen forbindelse til terrororganisationer, lød det i en udtalelse fra politiet fredag aften, efter at teenageren blev fremstillet i retten, hvor han blev varetægtsfængslet i to uger.

Han repræsenterer en gruppe af hackere, sagde han.

Den store nyhedsudsendelse på tv-stationen NOS klokken 20 blev afbrudt, da manden brød ind.

Ingen kom noget til under episoden, der fandt sted i byen Hilversum, men tv-stationen indstillede alle udsendelser, da tv-stationen blev evakueret.

I et brev hævdede den unge mand, at han havde plantet sprængstoffer, og at hans gruppe var klar til at iværksætte et omfattende cyberangreb i Holland.

Men fredag sagde politiet, at han har tilstået, at "der ikke var noget cyberangreb planlagt, ligesom der ikke var nogen sprængstoffer".

- Vi er stadig ved at undersøge, hvad der bragte manden til at udføre disse handlinger, lyder det i en udtalelse fra politiet.

NOS skrev i en besked til seerne på en af stationens mest sete kanaler, at "særlige omstændigheder i øjeblikket forhindrer alle udsendelser."

/ritzau/AFP