Hollandsk journalist dræbt i Georgien
Georgisk mand står foran sit bombede hus i byen Gori. (Foto: AP/Sergei Grits)
En hollandsk tv-korrespondent er blevet dræbt af russiske bomber i byen Gori i Georgien. I alt fire journalister er omkommet under kampene.

Ruslands bombardement af den georgiske by Gori har kostet en hollandsk tv-journalist livet. Det oplyser Hollands ambassadør i Georgien til nyhedsbureauet AP.

Journalisten arbejdede for tv-stationen RTL-2, og en af hans kollegaer blev desuden såret, da russerne i nat ramte et mediecenter i Gori. Dermed er i alt fire journalister omkommet under kampene mellem russiske og georgiske tropper.

Standser bombning

Konflikten begyndte, da Georgien i torsdags invaderede det lille område Sydossetien. Sydossetien ligger i Georgien, men har reelt uafhængighed, og den lille region føler sig tættere knyttet til Rusland end til Georgien. Rusland betragter sydossetierne som russiske borgere, og russerne slog derfor igen, da den georgiske hær rykkede ind.

Russiske medier citerede tirsdag formiddag landets præsident, Dmitrij Medvedev, for at sige, at russerne nu vil standse kamphandlingerne. Russerne truer dog med at genoptage bombardementerne, hvis de møder modstand fra georgierne.

faktaboks

Kampene i Georgien begyndte i torsdags, da georgiske soldater forsøgte at erobre byen Tskhinvali fra udbryderrepublikken Sydossetien.

Rusland svarede igen fredag med angreb mod georgiske soldater i Sydossetien, som de beskyldte for at ville indlede »folkedrab«.

Mellem 200 og 2.000 er dræbt. Heraf en del civile.

Danmark har fem soldater i udbryderrepublikken Abkhasien som observatører for FN.

via Listen To News