Hollandsk fodboldchef stopper efter et vanskeligt år

Hans van Breukelen stopper som teknisk direktør i fodboldforbundet midt i skidt hollandsk VM-kvalifikation.
Hans van Breukelen har ikke opfyldt sine egne ambitioner i sin tid som teknisk direktør i Hollands Fodboldforbund og stopper efter et års ansættelse.
Hans van Breukelen har ikke opfyldt sine egne ambitioner i sin tid som teknisk direktør i Hollands Fodboldforbund og stopper efter et års ansættelse. Foto: Robin Van Lonkhuijsen/AFP

Efter et års ansættelse stopper Hans van Breukelen som teknisk direktør i Hollands Fodboldforbund.

Den tidligere landsholdsmålmand har selv truffet beslutningen efter 12 måneder, hvor det hollandske landshold har gjort det skidt i VM-kvalifikationen.

Holland indtager tredjepladsen i kvalifikationsgruppe A bag Sverige og Frankrig.

- Jeg stopper med en god fornemmelse, for jeg ved, at jeg har arbejdet hårdt for at opnå vores mål, siger Hans van Breukelen til fodboldforbundets hjemmeside.

I marts fyrede han Danny Blind som landstræner efter en elendig start på VM-kvalifikationen.

Hans van Breukelen forsøgte at få Everton-manager Ronald Koeman til at overtage, men fik et nej. I stedet gik landstrænerjobbet i maj for tredje gang til 69-årige Dick Advocaat.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Med tre point op til både Sverige og Frankrig i VM-kvalifikationen er Holland i fare for at misse den anden slutrunde i træk. EM i Frankrig i 2016 var også uden hollandsk deltagelse.

60-årige van Breukelen erkender, at han har et medansvar.

- Jeg har hverken opfyldt mine egne eller vores ambitioner, og jeg må drage mine egne konklusioner ud fra det, siger han.

Det hollandske landshold møder 31. august Frankrig på udebane og tre dage senere gælder det Bulgarien.

Hans van Breukelen vogtede blandt andet målet for det hollandske landshold i forbindelse med EM i 1992, hvor hollænderne i semifinalen blev slået af de senere danske europamestre.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.