Hollandsk fodboldboss udfordrer Blatter i Fifa
Sepp Blatter risikerer til maj at blive vippet af tronen, når der er præsidentvalg i det internationale fodboldforbund (Fifa). Foto: Dmitry Lovetsky/AP
78-årige Sepp Blatter har fået endnu en modkandidat forud for præsidentvalget i Fifa om fire måneder.

Den mangeårige præsident Sepp Blatter kommer til at kæmpe hårdt for sin toppost i det internationale fodboldforbund, Fifa, når der er præsidentvalg i slutningen af maj.

Mandag aften har formanden for det hollandske fodboldforbund (KNVB), Michael van Praag, oplyst, at han udfordrer 78-årige Blatter.

- Michael van Praag er kandidat til at overtage Sepp Blatters post som præsident for Fifa, oplyser KNVB.

- Tirsdag vil Praag sende sit officielle kandidatur til Fifas hovedkvarter i Zürich sammen med de påkrævede fem breve fra forbund, der bakker op om hans kandidatur, lyder det videre.

Foruden Sepp Blatter og Michael van Praag stiller franske Jerome Champagne og Jordans prins Ali Bin Al Hussein op til præsidentvalget i Fifa.

Den tidligere franske fodboldspiller David Ginola har også tilkendegivet, at han ønsker at kandidere til topposten. Der spekuleres dog i, at der kan være tale om et mediestunt.

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyste i weekenden, at man på nuværende tidspunkt ønsker det bredest mulige kandidatfelt til præsidentvalget, inden formand Jesper Møller vil vurdere hver enkelt mulighed.

Sepp Blatter har været Fifa-præsident siden 1998. Schweizeren går efter sin femte periode.

Præsidentvalget afholdes den 29. maj. Fristen for at stille op til topposten udløber på torsdag.

/ritzau/Reuters