Hollande vil finde job til 150.000 unge
Den franske regering vil bruge milliarder på at få dårligt uddannede unge i arbejde.

Den franske regering vil ved hjælp af store subsidier skabe titusindvis af nye arbejdspladser til dårligt stillede unge. Præsident François Hollandes socialistiske regering har afsat et stort beløb på næste års budget til formålet.

Regeringen vil bruge 2,3 milliarder euro (17,2 milliarder kroner) på at finde arbejde til op til 150.000 marginaliserede unge inden udgangen af 2014.

Planen er målrettet personer fra fattige by- og landområder på mellem 16 og 25 år uden en videregående skoleuddannelse. Ifølge arbejdsminister Michel Sapin sigter tiltaget mod at ramme "hjertet af ungdomsarbejdsløsheden" i Frankrig.

Regeringen vil give økonomisk tilskud til ansættelser af unge i det offentlige og i hjælpeorganisationer samt i den private sektor. Den økonomiske håndsrækning fra staten dækker maksimalt 75 procent af mindstelønnen i tre år.

Mens antallet af arbejdsløse nærmer sig tre millioner, og meningsmålinger viser faldende opbakning til François Hollande, holder han fast i sit valgløfte om, at skabelsen af nye arbejdspladser er en af regeringens vigtigste indsatsområder.

Samtidig skal regeringen finde besparelser på 30 milliarder euro (223 milliarder kroner) i næste års budget for at opfylde EU's krav om at nedbringe underskuddet på budgettet.

/ritzau/AFP