Holland giver Gadaffis penge til WHO
Moammar Gaddafi har to ejendomme i Nordsjælland og et mindre millionbeløb stående her i Danmark. Venstre vil give diktatorens indefrosne midler til oprørerne i Libyen Foto: DefenseImagery.mil, Wikimedia Commons
Venstre ser gerne, at de indefrosne penge, Gadaffi har i Danmark, bliver givet til oprørerne i Libyen.

To ejendomme på Nordsjælland har Moammar Gadaffis navn på skødet, og derudover står der er mindre millionbeløb i hans navn her i Danmark.

De penge er blevet indefrosset, så Gadaffi ikke længere har adgang til dem, og Venstre ser gerne, at de i stedet går til oprørerne i Libyen. Holland har netop doneret 100 millioner af den libyske diktators indefrosne penge til WHO.

Men det er ikke så lige til at få pengene ført over til oprørerne.

"Rent folkeretligt er der en diskussion om, hvem man rent faktisk kan give de her indefrosne midler til, og rent juridisk kan vi ikke give dem til TNC, altså oprørerne, fordi de ikke retsligt er en regering for hele Libyen," siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, til Newspaq.

Når det er TNC, der bør have pengene, så skyldes det, at Danmark sammen med flere andre lande støtter oprørerne i landet. Man mener, at de bør komme til magten, når der kommer fred i Libyen.

Michael Aastrup Jensen vil nu gå til udenrigsministeren for at se, om det ikke er muligt at følge Hollands eksempel.