Høring om CIA-bortførelse i Italien
De italienske domstole har sat en høring i gang om en formodet CIA-kidnapning af en egyptisk imam i Milano. 25 amerikanere risikerer at blive sigtet.

Da CIA i samarbejde med den italienske efterretningstjeneste i 2003 angiveligt pågreb og bortførte en terrormistænkt egyptisk imam i Milano, havde kun få nok tænkt på, hvilken debat kidnapningen ville sætte gang i.

Egypteren blev efter pågribelsen via Tyskland fløjet til Egypten, hvor han ifølge egne udtalelser blev udsat for tortur. Debatten handler derfor om, at USA sender terrormistænkte fanger til tredjelande, der tillader tortur.

Tirsdag indledte de italienske domstole en høring om bortførelsen, hvor 25 amerikanere og 5 italienere risikerer at blive sigtet. Kort efter, at høringen gik i gang, meddelte forsvarsadvokaten for den tidligere CIA-stationsleder Robert Seldon Lady, Daria Pesce, at han må trække sig fra sagen. Seldon Lady ønsker nemlig ikke at samarbejde om at klarlægge de faktiske begivenheder i forhold til kidnapningen.

»Robert Seldon Lady siger, at sagen skulle have haft en politisk løsning og ikke en retsmæssig. Den italienske regering kunne have besluttet, at der var tale om en statshemmelighed, da man må huske på, at det er en terrorsigtet, vi taler om,« sagde Daria Pesce ifølge AP.

Anklagerne lyder på, at kidnapningen var et brud på Italiens suverænitet, og at den har skadet italiensk terrorefterforskning.

Ingen af de mange, der risikerer at blive sigtet, mødte op til tirsdagens høring. Kun Robert Seldon Lady var repræsenteret ved sin nu tidligere advokat.

CIA ønsker ikke at kommentere sagen.