Højtlønnede vil have højere dagpenge
Business Danmarks medlemmer ønsker en højere dagpengesats. Foto: Thomas Borberg / POLFOTO
De højest lønnede vil gerne betale mere til a-kassen, hvis de får udbetalt en højere dagpengesats.

Dagpengesatsen svarer kun til omkring en tredjedel af lønnen for mange højtlønnede danskere.

Derfor foreslår sælgernes fagforening, Business Danmark, nu, at højtlønnede skal have mulighed for at betale en højere ydelse, hvis de selv finansierer det, skriver Berlingske.

Business Danmark har netop fået foretaget en undersøgelse blandt 1.151 danskere af analysebureauet Interresearch.

Og halvdelen af de adspurgte ønsker en højere dagpengesats, hvoraf 69 procent gerne vil betale for selv i form af en højere dagpengesats eller en kortere dagpengeperiode.

Det er kun blandt de danskere, der tjener under 300.000 kroner om året, at der ifølge undersøgelsen er opbakning til at en højere dagpengesats via skattestigninger.

"Mange højtlønnede er parate til selv at betale for bedre dækning i stedet for skattestigninger. I dag tilbyder private selskaber jo lønforsikringer, og hvorfor så ikke give a-kasserne mulighed for det. Så lægger man det i statsligt regi, hvor der ikke er samme profitbehov," siger formanden for Business Danmarks a-kasse, Per Møller, til Berlingske.

Men hos LO frygter man, at det kollektive dagpengesystem bryder sammen, hvis dagpengene bliver brudt op i flere forskellige produkter.

"Vi ønsker en modernisering af dagpengene, men alle skal bidrage til finansieringen via skatten," siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

I gennemsnit tjener Business Danmarks medlemmer 520.000 kroner om året.