Højskoler lever højt på islam
I slipstrømmen på Muhammed-krisen er en række højskoler begyndt at undervise i islam. Emnet er yderst relevant og meget populært, lyder forklaringen.

På Krogerup Højskole i Nordsjælland har forstander Erik Boel dette efterår måtte aflyse traditionelle kurser i både keramik og billedkunst, fordi han ikke kunne samle 10-12 elever.

Det er til gengæld ikke problemet med skolens nye kurser i islam, hvor eleverne strømmer til for at høre den kontroversielle lærer Mona Sheikh forklare, hvad sharia, jihad og koranen er nogle størrelser.

Og det nye valgfag er også pludselig dukket op på plakaten på en lang række af landets øvrige 79 højskoler.

Erik Boel, peger på 11. september og Muhammedkrisen, som årsager til den stærke interesse for islam.

- Vi er ikke ved at forvandle os til en ny koranskole, der skal følge bestemte fortolkninger af islam. Vi er bare en politisk højskole, der mener, at det er en oplagt opgave og en del af skolens eksistensberettigelse, at oplyse om islam, som i den grad har præget den politiske dagorden efter 11. september og Muhammed-tegningerne, forklarer Erik Boel.

Samme melding kommer fra Rødding Højskole i Sønderjylland, der både underviser eleverne i Islam og Mellemøsten .

- Emnerne er yderst aktuelle i en moderne højskoleundervisning, hvor eleverne bliver klædt på, så de forstår og lærer at handle i det samfund, som de skal være en del af, oplyser forstander Mads Rykind-Eriksen på skolens hjemmeside.

- Og så passer det fint med vores planer om at skabe en fornyet interesse for verdens ældeste højskole, tilføjer han.

Og netop chancen for at tiltrække nye unge til højskolerne, der lider under et vigende antal elever, spiller en væsentlig rolle, medgiver Signe Bo, der er forstander på en af landets helt små højskoler, Haslev udvidede Højskole, der for første gang vil til at undervise i Islam efter nytår.

- Jeg føler ikke, at det er odiøst, at vi som højskole forsøger at ramme tidsånden ved at undervise i islam. Tværtimod. Det er vigtigt, at vi tør angribe og skabe dialog om et emne, der skaber så meget debat, siger hun.

via Listen To News