Højsæson for tvangsægteskaber på vej
AppleMark (Foto: )
På landets krisecentre ruster man sig til forårets og sommerens komme. Det er nemlig højsæson for kvinder, der flygter fra tvangsægteskaber.

Antallet af arrangerede ægteskaber stiger markant i sommerperioden. Mange familier med indvandrerbaggrund tager nemlig på ferie i hjemlandet og benytter sig af lejligheden til at gifte deres døtre bort. Uden at fortælle dem om det på forhånd. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Landets krisecentre ruster sig derfor netop nu til at tage imod et større antal kvinder, der flygter fra tvangsægteskaber.

- Vi er klar til at modtage alle slags kvinder hele året rundt, men behovet er betydeligt større i sommerperioden. Pigerne panikker simpelthen, når de pludselig opdager, at der ligger bryllupsgaver i kufferten, og at en bryllupssari i deres størrelse også er pakket ned. Det får dem til at søge hjælp hos os. De ved, at der ikke er meget hjælp at hente, når først de er landet i deres hjemland, siger Anne Mau, der er sekretariatsleder i Landsorganisationen af Kvindekrisecentre til Kristeligt Dagblad.

Integrationskonsulent Manu Sareen råder de unge kvinder til at handle hurtigt og konsekvent, hvis de vil opdager at forældrene er ved at arrangere et ægteskab. Ellers bliver det kun sværere.

- Det er netop nu, det er kritisk, for det er nu, billetterne bliver bestilt. Og i takt med, at forberedelserne skrider frem, bliver det stadig sværere for de unge at sige nej til giftermålet. De ved, at deres families agtelse og omdømme er på spil, hvis de trækker sig, siger Manu Sareen til Kristeligt Dagblad.

Forældrene er udmærket klar over, at børnene ikke ønsker at blive gift, og derfor skjuler de planerne for dem. I mange tilfælde ligger der også et stort pres på forældrene. 

- De er i et letsindigt øjeblik for mange år siden kommet til at love børnene væk, og nu kan de ikke tåle at tabe ansigt. Derfor føler de sig nødsaget til at sætte deres egne børn i en helt urimelig situation, siger Manu Sareen,

De unge mennesker bliver ofte dybt chokerede over forældrenes planer.

- Det er velintegrerede unge mennesker, der er under uddannelse og lever et helt almindeligt dansk liv. De har ikke drømt om, at deres forældre kunne finde på at sætte dem i sådan en situation. For dem er arrangerede ægteskaber et gammeldags fænomen, der ikke har noget med dem at gøre. Derfor bliver de dybt chokerede, siger integrationskonsulent Esma Birdi til Kristeligt Dagblad.

via Listen To News