Højhusbeboere må flytte væk fra Rødovre
Rødovre har ikke boliger nok til at genhuse samtlige beboere fra de to højhuse, der skal rives ned, siger borgmester.

Læs også: Beboer: Bare riv dem ned
Læs også: Eva Kjer vil rive højhuse ned

En del af de godt 600 beboere i to stormomsuste højhuse i Rødovre får et andet postnummer end 2610 i fremtiden. Rødovre har ikke boliger nok til at genhuse samtlige beboere, når højhusene jævnes med jorden. Det erkender Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S).

»Der er ganske enkelt ikke plads til dem alle i Rødovre,« siger han.

Erik Nielsen understreger, at det ikke er Rødovre Kommune, men boligselskabet AAB, der har ansvaret for at finde nye boliger til højhusenes nuværende beboere. Borgmesteren kan derfor ikke svare på, hvor mange beboere der må flytte til en anden kommune. Men nogle må. Det er han helt sikker på. Blandt andet fordi, der i alt ?kun’ er cirka 8.000 almene boliger i kommunen. Og selvom de øvrige boligselskaber har givet håndslag på at bidrage til at finde nye lejligheder til højhus-beboerne, rækker det ikke, forklarer han.

»Genhusning betyder, at beboerne skal tilbydes tilsvarende boliger. Det vil sige boliger i nogenlunde samme stand og til nogenlunde samme pris. Men med den boligsituation, der er i hovedstadsområdet i dag, er udbudet af ledige boliger ikke ret stort. Folk flytter ikke så ofte ud af boligerne som tidligere,« siger Erik Nielsen og tilføjer:

»Men vi er meget opmærksomme på, at de gamle Rødovreborgere – dem der har boet her i 30-40 år – skal genhuses her i kommunen,« siger Erik Nielsen.