Høj husgavl kollapser: 29 evakueret i Aalborg
Stormen Egon har lørdag aften fået en husgavl i Aalborg til at styrte sammen. 29 er evakueret.

I Aalborg er en gavl på et fire etager højt hus styrtet sammen på grund af stormen. Ingen er kommet til skade. Det oplyser viceberedskabschef i Aalborg Kommune Carsten Jacobsen.

- Det er en gavl, som er styrtet ned gennem taget på en lavere liggende ejendom, og murbrokkerne er endt inde i et soveværelse, fortæller Carsten Jacobsen til Ritzau.

- Det er et svært held, at beboeren ikke var gået i seng, men heldigvis er der ingen tilskadekomne, fortæller viceberedskabschefen.

På vagtcentralen hos Nordjyllands Politi oplyser vagtchefen, at 29 personer er blevet evakueret i forbindelse med sammenstyrtningen.

- Det skal nok passe. Vi har evakueret beboerne i den ejendom, der er blevet ramt af murbrokker, og selvfølgelig også i den ejendom, hvor gavlen er styrtet ned, fortæller Carsten Jacobsen.

De fleste af beboerne har selv sørget for genhusning, men beredskabet har også måttet sende andre beboere på hotel.

Viceberedskabschefen oplyser, at arealet på den nedstyrtede gavl er cirka 50 kvadratmeter.

Politi og beredskab i Nordjylland kæmper derudover med en række større stormskader. Blandt andet i Hirtshals, hvor taget på den lokale brandstation blæste af.

- Som jeg har forstået det, så har man fået fjernet resten med en kran, fortæller vagtchef Poul Badsberg.

Ifølge politiet er ingen dog kommet til skade i forbindelse med stormen.

De øvrige politikredse i Jylland melder om flere væltede træer og løse tagsten, men ikke noget alvorligt.

Værst ser det ud i Aarhus, hvor tagplader på byens rådhus er gået løs og blafrer i den kraftige blæst. I den forbindelse er Park Allé, hvor rådhuset ligger blevet spærret af.

- Det er for farligt at kravle op for at gøre noget ved det, når det blæser så voldsomt, så det bliver først i gjort i morgen, fortæller vagtchef Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi.

Også Fyn Sjælland og øerne melder om en række stormskader i form af væltede træer og skilte. Dog er der ingen større skader.

Københavns Brandvæsen måtte lørdag assistere nogle kajakroere, som var ude i det voldsomme vejr og var strandet i Københavns Havn ved Trekroner fortet. Roerne blev hjulpet uskadte i land.

/ritzau/