Høgh før guldfinale: Jeg har gode chancer
Jonas Høgh-Christensen er optimistisk inden den afgørende sejlads, der kan sikre finnjollesejleren OL-guld.

Lørdag bød på Danmarks første guldmedalje, men allerede søndag er der nye chancer for en gylden dansk dag ved OL i London.

En af dem står der Jonas Høgh-Christensen på, og finnjollesejleren går ind til søndagens finale på førstepladsen fyldt med selvtillid inden den afgørende styrkeprøve med den tredobbelte OL-vinder Ben Ainslie fra Storbritannien.

- Naturligvis sejler jeg for at vinde guld i morgen, og jeg er sikker på, at han gør det samme. Hvad angår OL har han en bedre historik end mig.

- Men jeg har sejlet et rigtig godt stævne, slået ham i syv ud af 10 sejladser og har bedre resultater på finalebanen - både i opvarmningssejladsen og den første OL-sejlads.

- Jeg har sejlet godt med god fart, så jeg tror, jeg har en rigtig god chance for at vinde, siger Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Danskeren er sikker på en medalje, og han og Ainslie har et solidt forspring til hollandske Pieter-Jan Postma på tredjepladsen. Postma er dog ikke længere væk, end at han kan overhale de to førende indenom, hvis de ikke holder snor i ham.

Derfor tror Jonas Høgh-Christensen heller ikke, at finaleløbet bliver en slags matchrace, hvor han og Ainslie udelukkende forsøger at slå hinanden.

- Vi er i en situation, hvor vi skal være opmærksom på PJ (Pieter-Jan Postma, red.). Han er ikke længere bagud, end at hvis vi sejler matchrace mod hinanden, vil han ende med at vinde OL-guld. Så vi kan ikke matchrace mod hinanden. Vi skal sejle om det.

- Som jeg kender Ben, vil han helt sikkert lave nogle manøvrer inden starten for at bremse mig. Men jeg tror ikke, det bliver en rigtig matchraceduel mellem os, spår Jonas Høgh-Christensen.

/ritzau/