Høfebersæsonen er begyndt

Atjuuh! · Så er det igen tid for løbende næser og røde øjne. Op mod én million danskere, der er plaget af høfeber, kan risikere at få symptomerne allerede i disse dage.

Torsdag udsendte Astma-Allergiforbundet årets første pollental, og det er den tidligste start i de 28 år, hvor Dagens Pollental er blevet offentliggjort. Årsagen til de tidlige pollenproblemer er den usædvanligt varme vinter. De første pollen er registreret i København og stammer fra hasselbuske og elletræer. DNY, som blomstrer en hel måned tidligere end gennemsnittet for de tidligere år og næsten to en halv måned tidligere end sidste år.

Astma-Allergiforbundet oplyser, at man endnu ikke kan sige så meget om, hvordan 2007 kommer til at se ud for pollenallergikerne. Hvis gråvejret fortsætter, går vi en stille periode i møde med få pollen hver dag i en længere periode. Kommer der derimod nogle få dages sol, vil mængden af pollen i luften eksplodere.

Og hvis vinteren pludselig skulle skifte mening og blive kold og streng, vil frostskader stoppe produktionen af pollen helt. I så fald kan pollenallergikerne se frem til en sæson med få eller slet ingen pollen.

Astma-Allergiforbundet anbefaler, at personer, der lider af høfeber, væbner sig med høfebermedicin og holder øje med Dagens Pollental.