Hobro afviser hjernerystelse hos forsvarsspiller
Hobros Yaw Amankwah (i stribet trøje) slog hovedet i lørdagens 1-0-sejr over Vendsyssel og blev efterfølgende på banen. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Yaw Amankwah tog imod et hårdt slag mod Vendsyssel, men Hobro afviser, at han pådrog sig en hjernerystelse.

Superligaoprykkeren Hobro afviser, at klubben i weekenden lod holdets forsvarer Yaw Amankwah spille med en hjernerystelse.

I et direkte brag mod Vendsyssel FF om oprykning til Superligaen blev den 28-årige nordmand på banen i de sidste 50 minutter til trods for et hårdt sammenstød med en modspiller.

- Vi tager vores spilleres helbred dybt alvorligt, og vi kunne aldrig finde på at sætte en spiller på banen igen, hvis der var mistanke om en hjernerystelse, siger Hobros sportschef, Jens Hammer Sørensen, i en pressemeddelelse.

I et interview med TV3 Sport efter 1-0-sejren nævnte Amankwah, at han måske fik en lille hjernerystelse i sammenstødet med Vendsyssels Christian Overby, der udgik.

Trods smerter ville nordmanden ikke selv bede om at blive udskiftet på grund af kampens betydning.

Hobro fik læge Steffen Skov tilså de spillere under kampen.

- Begge spillere blev selvfølgelig tjekket for symptomer på en eventuel hjernerystelse efter sammenstødet, siger lægen.

- Hos Yaw Amankwah var der ingen symptomer på en hjernerystelse. Yaw blev tilset efter sammenstødet, i pausen af kampen og igen efter kampen, og der var på intet tidspunkt noget, der tydede på, at han skulle have pådraget sig en hjernerystelse.

- Derimod var Vendsyssels Christian Overby lettere forvirret efter sammenstødet, hvorfor det blev skønnet, at han havde pådraget sig en hjernerystelse og dermed måtte skiftes ud med det samme, forklarer Steffen
Skov.

Mandag kom spillernes fagforening, Spillerforeningen, med et opråb til de danske klubber om at beskytte spillerne i forbindelse med hovedskader og mulige hjernerystelser.

/ritzau/