H&M i shitstorm: Anklages for racisme

Den svenske tøjgigant H&M er endt i strid modvind, efter de i weekenden lagde et billede ud på nettet af en dreng i en grøn hættetrøje.
Foto: Thomas Peter / Scanpix

’Coolest monkey in the jungle’ lyder trykket på hættetrøjen, der på fotoet bæres af en sort dreng.

Fotoet blev søndag lagt op på H&M’s britiske hjemmeside, men spredte sig hurtigt til de sociale medier, hvor flere brugere kaldt billedet for racistisk.

- Der er en smertefuld historie om dehumanisering af sorte mennesker ved at sammenligne dem med aber. Jeres annonce består af et sort barn i en sweatshirt med teksten ’sejeste abe i junglen’. I burde vide bedre, skriver personen bag Twitter-profilen DivinelyTy.

- Dette er upassende, offensivt og racistisk, lød den kontante dom fra en kvinde ved navn Selene Ariandela på det sociale medie, hvor andre brugere opfordrede til ee boykot af H&M.

Truslerne og den negative omtale er sandsynligvis årsag til, at det svenske selskab mandag formiddag valgte at fjerne fotoet fra nettet.

- Dette billede er nu blevet fjernet fra alle H&M's kanaler, og vi undskylder over for enhver, som det må have stødt, forklarede en talsmand for selskabet til den britiske avis Daily News.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.