Hjulmand overøser FCN-skurk med roser
Kasper Hjulmand og FC Nordsjælland tabte fredagens lokalopgør i Lyngby. Foto: Per Kjærbye/Scanpix
Andreas Maxsø spillede dårligt mod Lyngby, men cheftræner Kasper Hjulmand er ualmindelig glad for stopperen.

FC Nordsjællands forsvarsprofil Andreas Maxsø havde en meget skidt dag på kontoret, da Farum-klubben fredag tabte 1-2 hos rivalen Lyngby.

23-årige Maxsø fejlbedømte to gange en lang bold og kostede på den måde begge Lyngbys mål, medgiver han.

- Det var 100 procent mine mål begge to. Det er ikke det fedeste som forsvarsspiller at lave sådanne store fejl, for man ved det koster.

- Men sådan er det. Jeg må se fremad og lære af det, siger en bedrøvet Maxsø.

Hans træner, Kasper Hjulmand, vurderer også, at Maxsø fejlede ved begge scoringer, men FCN-træneren er alligevel ovenud tilfreds med sin forsvarsgeneral.

- Jeg kan godt forstå, hvis Andreas er irriteret og skuffet over de to situationer. Men kig på alle de andre kampe, han har spillet i denne sæson. Der har han været ufattelig stærk.

- Vores målscorere er løbet med meget af opmærksomheden, men jeg synes, det vil være helt fint at kigge lidt længere tilbage på banen også.

- Andreas er en leder og et forbillede for alle i truppen. Han er en stor personlighed, siger Hjulmand.

Maxsø er blevet nævnt som et af FC Nordsjællands varmeste salgsemner, og det ændrer dagens nedtur ikke på, mener Hjulmand.

- Andreas har løftet sit spil utrolig meget i denne sæson. Han arbejder benhårdt hver eneste dag, og han er en både robust og på samme tid elegant forsvarsspiller.

- Han er tæt på at være en komplet forsvarsspiller, og jeg kan godt forstå, at mange klubber kigger på ham.

- Hvis han fortsætter sin udvikling, kan han nå meget langt. Han kan begå sig i mange større ligaer, som jeg ser det, siger FCN-træneren.

/ritzau/