Hjemmerøver er måske flygtet til Italien
Den anden gerningsmand fra hjemmerøveriet, der fandt sted i Sjølund søndag aften, skal måske findes i Italien.

Politiet leder stadig efter den anden gerningsmand, der sættes i forbindelse med overfaldet på en 24-årig hollandsk minkbestyrer i hans hjem nær Kolding søndag aften.

Men det er ikke usandsynligt, at han skal findes i Italien, fortæller lokalpolitiet i Kolding.

- Manden er bosiddende i Italien, så vi skal nok lede efter ham der. Men ikke før at vi har fået identificeret ham, siger Jørgen Lykkebak, politikommissær ved lokalpolitiet i Kolding.

Politiet ved endnu ikke, hvem manden reelt er, ud over at han er af rumænsk afstamning og gift med en englænder.

Der er taget kontakt med britisk politi for at få nærmere identifikation til en efterlysning, da manden menes at kører rundt i en britisk indregistreret bil.

- Vi har kontaktet politiet i England, men vi har ikke hørt noget nyt på nuværende tidspunkt, siger Jørgen Lykkebak tirsdag eftermiddag til Ritzau.

Den 24-årige minkbestyrer er tirsdag eftermiddag udskrevet for sygehuset efter at have ligget til observation det sidste døgn.

- Han har det efter omstændighederne godt, og han har været forbi sin bopæl, hvor han ikke umiddelbart synes, at der er fjernet noget fra, siger Jørgen Lykkebak.

Der er derfor tilsyneladende ikke tale om et hjemmerøveri alligevel.

Ifølge politiet var sammen med en ven, der tidligere har været ansat hos den 24-årige, at den formodede rumænske gerningsmand slog minkbestyreren ned.

- Han blev slået bevidstløst og bundet. Da han vågnede, så han, at de to gerningsmænd var i gang med at gennemrode hans bopæl. Han får vristet sig fri og løber over til naboen, siger politikommissær Jørgen lykkebak.

Politiet anholdt mandag den ene af de formodede gerningsmænd - en 26-årig mand fra Bjert - på hans bopæl. Han blev senere fremstillet i grundlovsforhør, der foregik for lukket døre.

Årsagen til overfaldet på den 24-årige kendes endnu ikke.

/ritzau/